20 Ιουλίου 2007

Λευκίμη: η Αράχωβα του Έβρου.

Για όσους πιστεύουν ότι ανάπτυξη είναι μόνο ο αγωγός πετρελαίου:


Σ' ένα ξεχωριστό θέρετρο τείνει να εξελιχθεί το χωριό Λευκίμη στο Δήμο Τυχερού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο γραφικό αυτό χωριό κατασκευάζονται πολυτελείς ξενώνες που ως στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα τουριστικό ρεύμα, τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέξαμε, τρεις επιχειρηματίες από την Αλεξανδρούπολη, κατασκευάζουν πολυτελείς ξενώνες όπου κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο, με πέτρα και ξύλο που η χωρητικότητα τους θα ξεπεράσει τις 80 κλίνες.
Στόχος είναι να μετατρέψουν το χωριό, σε Αράχωβα του Έβρου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Αυτή τη στιγμή στη Λευκίμη, λειτουργεί ο ξενώνας Λεύκιππος, ενώ άλλοι βρίσκονται στα σχέδια για άμεση έναρξη εργασιών.
Κατασκευάζεται ακόμη μία παραδοσιακή ταβέρνα στην πλατεία του χωριού, που από το χειμώνα θα προσφέρει στους πελάτες της οικολογικά κρέατα και κρασιά.

Εκτός όμως από την ιδιωτική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε έξαρση, σημαντικές παρεμβάσεις κάνει κι ο Δήμος Τυχερού, αφού κατασκευάζει δρόμους με κυβόλιθους, καλαίσθητα πεζοδρόμια, ενώ θα αναμορφωθεί και η κεντρική πλατεία του χωριού.
Με λίγα λόγια το χωριό θα αποκτήσει ένα μοναδικό χρώμα, για αυτούς που επιθυμούν να αποδράσουν και να γευθούν μοναδικές εμπειρίες.
Το φράγμα που υπάρχει κοντά στο χωριό, αλλά και το δάσος Δαδιάς - Λευκίμης με το παρατηρητήριό του, η ποδηλασία μέσα σε ειδικές δασώδεις διαδρομές, είναι στοιχεία που θα το κάνουν ακόμα πιο θελκτικό. Πάντως η ζήτηση για ελεύθερα οικόπεδα στο χωριό είναι τεράστια ενώ και Κύπριοι επιχειρηματίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για να δημιουργήσουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι στους υπό κατασκευή ξενώνες, θα υπάρχουν πισίνες, SPA και υδρομασάζ για τους πελάτες τους. Να λοιπόν που στον τόπο μας γίνονται και νέες αισιόδοξες επενδύσεις…
Πηγή: Άποψη




Δεν υπάρχουν σχόλια: