26 Ιουλίου 2007

Η Βουλγαρία προτείνει την ίδρυση οικολογικού ταμείου για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

20 Ιουλίου 2007


Η Διεθνής Σχεδιαστική Εταιρεία για τον αγωγό να ιδρύσει ταμείο για τη κάλυψη ενδεχόμενων (sic) οικολογικών ζημιών από την κατασκευή και την εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Αυτό έχουν προτείνει οι εταιρείες Technoexportstroy και Bulgargaz στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την ίδρυση της Διεθνούς Σχεδιαστικής Εταιρείας.

Η εν λόγω πρόταση έγινε προς τις εταιρείες – μελλοντικοί μέτοχοι στη σχεδιαστική εταιρεία, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των βουλγαρικών εταιρειών. Τα χρηματικά κονδύλια στο μελλοντικό ταμείο θα καταβάλλονται με βάση τη μετοχική συμμετοχή, το οποίο σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά πρέπει να καταβάλλει το βασικό μέρος των χρημάτων, διότι κατέχει το 51% των μετοχών της μελλοντικής εταιρείας, ενώ από 24,5% έχουν το βουλγαρικό και το ελληνικό κράτος.


Απορία: Αυτός δεν είναι ο οικολογικός αγωγός που υποσχέθηκαν τα τζιμάνια οι πολιτικοί μας; Αν ναι τότε προς τί η ίδρυση του "οικολογικού" ταμείου; Ποιος ο λόγος ύπαρξής του όταν από τον αγωγό "...δεν θα χυθεί ούτε σταγόνα"; Κάπως έτσι αναπαράγουν το παραμύθι του αγωγού, με βεβαιώτητες. Όταν θα ζούμε τη μαύρη πραγματικότητα τότε οι εγχώριοι πολιτικοί μας δεν θα μας χαϊδεύουν πλέον το κεφάλι για να μας καθησυχάσουν αλλά θα μας προτρέπουν προς επαγρύπνιση (μη σου πω και σε ξεσικωμό)

Υ.Γ.: Προσέξατε τη σημαντική λεπτομέρεια στο τέλος; Διαβάσατε πουθενά για υποχρέωση των εταιριών να καταβάλουν τα ευρά τους για την προστασία του περιβάλλοντος; Ετοιμάσου φίλε περήφανε Έλληνα να βάλεις για άλλη μια φορά το χέρι στη τζέπη για να καθαριστούν οι βρωμιές των άλλων με δικά σου χρήματα (που δεν σε περισσεύουν απ' ότι ξέρω).

Είπες κάτι για "κέρδος για την Έλλαδα" ή κάνω λάθος;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα πεινασουμε θα ειναι καλητερα!!! 50 δις το χρόνο για νικη θα πλήρωνε ο Πούτιν 4 χρονακια και ξεχρεοναμε!! Όσο για το περιβαλον θα υπήρχαν κάποια μέτρα που ακόμα η άνθρωποι δεν είχαν ανακοινωση. Τώρα μόνο πείνα!!!! ξανά ψηφιστε ΠΑΣΟΚ με τα δυο χεράκια για να παθετε ΣΟΚ!!! Μάγκες μου εκεί πάνω στην Αλεξανδρούπολη!!! Φιλία ο ΚΡΗΤΗΚΟΣ από τα ΧΑΝΙΑ. ;-))))