18 Ιουνίου 2007

Απειλή στον Έβρο [4 Ιουνίου 2006]

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τουρκικός Στρατός έχει βαλθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να αυξήσει τη δυναμή του στη περιοχή του Έβρου. Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η συμπλήρωση των πρώτων δύο επιλαρχιών με άρματα μάχης Leopard 2A4 της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Έβρο. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επιλαρχίες που είναι τοποθετημένες στην Κεσσάνη και το Ουζούν Κιοπρού διαθέτουν σήμερα από 41 άρματα Leopard 2A4, έχοντας ολοκληρώσει τη μετάβασή τους στον τύπο, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια 15.000 βλημάτων DM63. Συνολικά η Τουρκία έχει αποκτήσει 298 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 2A4 από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού.
Ταυτόχρονα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τουρκικό πρόγραμμα προμήθειας αυτοκινούμενων αμφίβιων γεφυρών εφόδου. Είναι προφανές ότι το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Τουρκικού Στρατού φανερώνει τον επιθετικό προσανατολισμό του στο θέατρο επιχειρήσεων του Έβρου, όπου και το κυριότερο υδάτινο κώλυμα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος.


Tουρκική εισβολή στη Δ. Θράκη

Άσκηση με σενάριο επίθεσης στη Δυτική Θράκη πραγματοποίησαν στις 24 Μαίου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στον κόλπο της Σμύρνης. Την άσκηση υπό την επωνυμία «ΕΦΕΣ-07» (από το όνομα της αρχαίας ελληνικής Εφέσου στη Μικρασία) διεξήγαγε η 4η Στρατιά. Το σενάριο της «ΕΦΕΣ-07», για πρώτη φορά φέτος περιλάμβανε ότι: Στη «γαλάζια» χώρα ζει μεγάλη εθνότητα της γειτονικής «κίτρινης» χώρας. Στη «γαλάζια» χώρα προκλήθηκαν επεισόδια τρομοκρατικών ενεργειών, εναντίον της εκεί «κίτρινης» εθνότητας, με αποτέλεσμα 20 νεκρούς και 1.200 τραυματίες. Οι ένοπλες δυνάμεις της «κίτρινης» χώρας αναλαμβάνουν επιθετική δράση για τη διάσωση της υπόλοιπης «κίτρινης» εθνότητας που ζει στη «γαλάζια» χώρα.
Από το
περιοδικού «Στρατηγική»

Υ.Γ. Έλα, μην αγχώνεσε φίλε Θρακιώτη. Τώρα που θα μας φυτέψουν τον αγωγό δεν έχεις να φοβάσε τίποτα. Από μόνος του θα μας προφυλάξει. Αυτόματα..!!!
Χαλαρά και ΟΛΑ ΚΑΛΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: