18 Ιουνίου 2007

Η Δυσοσμία του βιολογικού πνίγει τη Μαΐστρο


«Πετρέλαια και Αέρια συμπληρώνουν το κοκτέιλ» λέει ο Ν. Τσακάκης.
Μέτρα ζητούν οι κάτοικοι

Τον κώδωνα του κινδύνου για μία εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό Μαΐστρου κρούουν για άλλη μία φορά οι κάτοικοι δια της συντονιστικής επιτροπής φορέων Μαΐστρου. Οι κάτοικοι μιλούν για σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τα πετρελαιοειδή το αέριο καθώς και με την δυσοσμία η οποία της τελευταίες ημέρες πνίγει κυριολεκτικά την περιοχή.

Για το θέμα μίλησε στον Πολίτη της Θράκης ο Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ν. Τσακάκης ο οποίος τόνισε ότι μια σειρά από ζητήματα ταλαιπωρούν τους κατοίκους και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα της ζωής τους.

Ο κ. Τσακάκης τόνισε ότι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή σχετίζεται με τα πετρελαιοειδή και το αέριο αφού όπως είπε αποτελούν ουσιαστικά μία επικίνδυνη επιλογή όχι μόνο για τον οικισμό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. «Ο κάτοικοι δεν επιθυμούν τέτοιες εγκαταστάσεις δίπλα στα σπίτια τους» είπε και πρόσθεσε «σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία εγκαταστάσεις όπως αυτή του αερίου για λόγους ασφαλείας πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1000 μέτρων από τον οικισμό. Λέμε όχι σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις και ζητάμε η υπάρχουσα ν απομακρυνθεί».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σ ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο αναδεικνύεται εντονότερα τους καλοκαιρινούς μήνες αφού σχετίζεται με το βιολογικό καθαρισμό και την έντονη δυσοσμία που πνίγει την περιοχή. «οι κάτοικοι πνίγονται κάθε καλοκαίρι όταν φυσάει νότιος άνεμος από τη δυσοσμία των ακαθάρτων. Η κατασκευή νέου συμπληρωματικού βιολογικού είναι απαραίτητη διότι τα φερτά δεν διυλίζονται και φεύγουν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να μολύνονται όλες οι ακτές της πόλης. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον οικισμό αφού επηρεάζονται οι ακτές μέχρι και τη Μάκρη. Ας μη ξεχάσουμε όμως και τα προβλήματα που προσθέτει το ποτάμι».


Ο.Κ. Λοιπόν.

Να σας δω φίλοι μου τι θα έχετε να πείτε σε λίγα χρόνια όταν (και εάν) έρθει ο αγωγός πετρελαίου με τις δεξαμενές του (οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη να θυμήσω) που θα βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια σας. Να φανταστώ να σκίζετε τα ρούχα σας μπροστά στις κάμερες όταν θα τις χτίζουν και ας πεθάνω.
Αν για μερικές δεξαμενούλες κάνετε έτσι τότε...
Αλλά όπως στρώσουμε έτσι θα κοιμηθούμε και θα βλέπουμε εφιάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: