1 Ιουνίου 2007

Δεν δίνει νερό η Ορεστιάδα στο Διδυμότειχο

Από άρθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ":

Το πρόβλημα της λειψυδρίας προσπαθεί να λύσει ο δήμος Διδυμοτείχου και για να γίνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τη θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για διάνοιξη γεωτρήσεων στην περιοχή.
Το θέμα ετέθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ορεστιάδας.
Ωστόσο οι ανησυχίες που εκφράζονται από κατοίκους κυρίως της Λεπτής και της Παταγής όσον αφορά το πολύτιμο αυτό αγαθό καθώς και το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, οδήγησαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Ορεστιάδας στην ομόφωνη απόφαση να γνωμοδοτήσουν αρνητικά στο αίτημα του Διδυμοτείχου...
... Με αφορμή πάντως το θέμα αυτό ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Άγγελος Παπαϊωάννου επανέφερε στο προσκήνιο την κατασκευή του φράγματος του Ασπρονερίου και, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι φορείς της περιοχής προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σα να το βλέπω ήδη μπροστά μου: Να "παρακαλά" (ή να απαιτεί) ο δήμος Αλεξ/πολης το δήμο Τυχερού ή Σουφλίου να του επιτρέψει να κάνει γεωτρήσεις στα όριά τους για να αντλησει νερό ή να χτίζει φράγματα στο Διαολόρεμα (π.χ. στο Δέρειο) για να μην διψάσει.
Σενάριο Επιστημονικής Φαντασίας;
Μη φας φίλε Εβρίτη. Όταν θα γίνουν τα χρυσωρυχεία στο Πέραμα (λίγα χιλιόμετρα από την πόλη) να δω που θα ψάχνουν να βρουν οι φωστήρες δήμαρχοι στο μέλλον για νερό. Όταν θα χρησιμοποιούν τα μεταλλεία εκατομμύρια λίτρα νερό για να βγάλουν τον πολύτιμο χρυσό ΤΟΥΣ (και όχι δικό μας) θα τον αφαιρούν από τον υδροφόρο ορίζοντα της "αναβαθμισμένης" πόλης σου. Και ψάξε μετά εσύ να βρείς νερό.

Υ.Γ. Κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν κοντόφθαλμα αυτά τα έργα. Αν ρωτήσεις τους κατοίκους του βορείου Έβρου για τα χρυσωρυχεία θα σου πουν ότι δεν τους αφορά γιατί δεν θα επιρρεαστούν (μολυνθούν) οι δικές τους περιοχές. Όταν όμως η Αλεξανδρούπολη θα μεταφέρει το νερό τους για τις δικές της ανάγκες, αυτό το ίδιο νερό είναι που καλύπτει αυτή τη στιγμή τις δικές τους ανάγκες: υδροδότηση των οικισμών, γεωργικές αρδεύσεις, βιομηχανική/βιοτεχνική χρήση κ.λ.π.. Τί θα γίνει τότε λοιπόν; Θα ξεσηκωθούν όταν θα δουν το πρόβλημα μπροστά στα μάτια τους,και όχι όπως βλέπουν οι Αθηναίοι το δικό μας πρόβλημα: ...από απόσταση και εκ του ασφαλούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: