19 Ιουνίου 2007

Έντονη αντίδραση Ευσταθίου σε εξαγγελίες Γιακουμάτου από τον Έβρο


Για έναν αναξιόπιστο και δίχως κοινωνική ευαισθησία υφυπουργό κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Γιώργος Ευσταθίου, αναφερόμενος στον υφυπουργό Απασχόλησης Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Θράκη. Όσα είπε σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος, μιλώντας στη «Γ», επιχειρεί «να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου».

Απάντηση για το…
«επενδυτικό τσουνάμι»

Για επενδυτικό τσουνάμι στην Θράκη έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης. Ο κύριος Φώλιας τόνισε ότι έρχεται μια εποχή ευκαιριών για τη Θράκη, την οποία δεν πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματίες.
«Πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα υπάρξει επενδυτικό τσουνάμι;» σημειώνει ο κ. Ευσταθίου και συνεχίζει: «Αν η ανάπτυξη βασίζεται μόνο στην αύξηση του εισοδήματος των επιχειρηματιών, δεν είναι ανάπτυξη. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος ουδεμία νέα θέση έφερε στο νομό μας, αντίθετα, έφερε αρκετές θέσεις ανεργίας. Θεωρώ ότι πρόκειται περί μίας προεκλογικής τουφεκιάς που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

...

«Καμία παρέμβαση για την ανεργία»

Σε ό,τι αφορά στους ισχυρισμούς του κ. Γιακουμάτου ότι έχει σημειωθεί μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή, ο κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο εν λόγω υφυπουργός επισκέφθηκε πέντε φορές το νομό, χωρίς ποτέ να συζητήσει ουσιαστικά για τα προβλήματα των εργαζομένων με τους εκπροσώπους τους.
«Οι παρεμβάσεις που έκανε ήταν ουσιαστικά για να πριμοδοτήσει τον επιχειρηματικό τομέα. Δύο συναντήσεις κάναμε στο υπουργείο και στις δύο δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για να πάρει κι άλλο δάνειο ο Λαναράς, ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο και να διατηρηθούν οι θέσεις. Σαν υπεύθυνος υπουργός, όπως και ο περιφερειάρχης, στη σύσκεψη του 2004, μετά από 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και κάθοδο στην περιφέρεια περίπου 1000 εργαζομένων, αντί να κάνουν παρέμβαση ώστε να επιστραφούν τα χρήματα αυτών των απατεώνων που πήραν προκειμένου να δημιουργήσουν θέσεις, αυτοί κώφευαν και έλεγαν άλλα».
Από την εφημερίδα "Η Γνώμη"

Σημείωση: Εδώ θα είμαστε και θα ακούσουμε και άλλα τέτοια "αναπτυξιακά" στο μέλλον. Έρχεται ο Μήδας-Αγωγός Πετρελαίου. Να δούμε για ποιου την ανάπτυξη γίνεται...
Θα κλάψουν πολλές "μανούλες" που τώρα γελάνε μ' αυτούς που εναντιώνονται στον αγωγό και προειδοποιούν για τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: