15 Μαΐου 2007

Αγωγός και Εκκλησία της Ελλάδος

Χθες Δευτέρα 14 Μαίου 2007, η πόλη μας, η Αλεξανδρούπολη, γιόρτασε την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους (ή καλύτερα τους Βουλγάρους). Βλέποντας τα ρεπορτάζ της τοπικής τηλεόρασης μου δόθηκε η εντύπωση ότι στις μέρες μας ζούμε τη δεύτερη απελευθέρωση της Θράκης, αυτή τη φορά από κάποιον αόρατο εχθρό αλλά ξανά με τη "βοήθεια" του ίδιου "συμμάχου", τους Ρώσους!

Στα εν λόγω ρεπορτάζ είδαμε και πάλι τους πολιτικούς της περιοχής να στέλνουν δεξιά κι αριστερά διθυράμβους για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και άλλα τέτοια τετριμμένα. Δεν χάσανε όμως την ευκαιρία να υπενθυμίσουν τα ΠΟΛΛΑ μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν στην περιοχή, το εξής
ΕΝΑ: ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ (ένας είναι πλέον ο αγωγός). Πλήρως κατανοητή η αγωνία τους να υπενθυμίσουν ή καλύτερα να προπαγανδίσουν την κατασκευή του αγωγού. Η αγωνία τους ήταν τέτοια που σου δίνανε την εντύπωση ότι ξεχάσανε/μπερδέψανε το σκοπό του χθεσινού εορτασμού...!! Αυτό που δεν είναι ευθέως κατανοητό είναι η καταφανέστατη υποστήριξη του αγωγού από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο... Για άλλη μια φορά ο αρχιεπίσκοπος ξέχασε το ρόλο του (...μάλλον εσκεμμένα) και επιδόθηκε σε πολιτικό λόγο που δεν αρμόζει σε πνευματικό ηγέτη (για όσους πιστεύουν ότι είναι ακόμη πνευματικός ηγέτης και όχι κάτι άλλο).
Με το φτωχό μυαλό μου ας προσπαθήσω να ερμηνεύσω αυτή τη στάση του:
- Πολλά ακούγονται για τη στάση που κρατά η εκκλησία (Ελληνική και Πατριαρχείο) στο θέμα του αγωγού. Τα πιο δημοφιλή έχουν να κάνουν με την περίφημη υποστήριξή της στη φίλη-συνορθόδοξη Ρωσία για λόγους ... ανάθεμα κι αν κατάλαβα ακριβώς τι θέλουν να πουν κάποιοι. Έστω ότι το κάνει για αυτόν τον περίπου εθνικό λόγο. Όμως για να θυμίσω κάτι στον λαουτζίκο... συγνώμη στο ποίμνιο* της εκκλησίας: Ποιον υποστηρίζει νομίζεται ο κ. Χριστόδουλος; Τον Πατριάρχη Αλέξιο της Ρωσίας; Ποιον; Αυτόν που προσπαθεί μετά μανίας να βάλει χέρι (δηλ. ελέγξει οικονομικά κυρίως αλλά και "πολιτικά") στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων; Δεν γνωρίζεται για ποιο λόγο γίνεται όλη η φασαρία εκει κάτω; Σας πιάνω αδιάβαστους. Ναι φίλοι Εβρίτες, οι Ρώσοι είναι από πίσω από το σαματά! Επικεφαλής αυτού του σαματά είναι ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Αλέξιος. Ποιος είναι ο Αλέξιος; Για δώστε προσοχή:
Ο Αλέξιος είναι Εβραίος και στενός συνεργάτης του Βλαδίμηρου Πούτιν στην πρώην KGB, τη γνωστή και μη εξαιρετέα που δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις.
Εσείς νομίζεται δηλαδή ότι ο αξιότιμος κατά τα άλλα κ. Χριστόδουλος και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, θέλουν να υποστηρίξουν κάποιον ο οποίος απεργάζεται και συνομοτεί στην πλάτη τους για να τους κλέψει μέσα από τα χέρια το δεύτερο καλύτερο φιλέτο της επιχείρησής τους μετά το Άγιο Όρος; Εκτός και εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το απεχθές και αηδιαστικό σενάριο που θέλει τον Χριστόδουλο να συμμαχεί με τον Αλέξιο για να φύγουν τα Ιεροσόλυμα από την επιρροή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως!!! Άρα και ο αγωγός έρχεται να ολοκληρώσει το σενάριο περικύκλωσης του Βαρθολομαίου...
Που είσαι Λιακόπουλε να θαυμάσεις τα τέκνα σου! Η συνομωσία της συνομωσίας...
Εάν έχει βάση το προηγούμενο τότε δεν μιλάμε για αρχηγό εκκλησίας αλλά το διάβολο επί της γης.
*(
ποίμνιο το: (λόγ.) 1. κοπάδι, ιδίως προβάτων. 2. (εκκλ.) το σύνολο, το πλήθος των πιστών, των χριστιανών. η πρώτη ένοια έχει σκοπίμως ξεχαστεί από πολλούς).
- Ας πάμε σε μια πιο λογική εξήγηση: Επειδή δεν είναι λοιπόν λογικά να συνεργαστεί με έναν τέτοιο "φίλο", τότε γιατί υποστηρίζει τον αγωγό; Η απάντηση είναι δυστυχώς αβίαστη και σχεδόν προφανής: για οικονομικό όφελος. Τι δουλειά έχει η εκκλησία με οικονομικά και επιχειρηματικά σχέδια; Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Επιχείρηση ολκής είναι η εκκλησία που όμοιό της δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Τα επίσημα στοιχεία πριν από μερικά χρόνια μιλούσαν για ακίνητη περιουσία στην κατοχή της εκκλησίας αξίας 7 τρις δραχμών τουλάχιστον. Χώρια αυτά που δεν γνωρίζουμε για την περιουσία της (ακίνητα και ρευστό, ειδικά το δεύτερο είναι ανυπολόγιστο). Εκτός των άλλων οι πρακτικές της εκκλησίας της Ελλάδος θυμίζουν επιχείρηση από τις πλέον καπιταλιστικές και στιγνές (=επιεικής χαρακτηρισμός). Και τον τελευταίο πιστό να ρωτήσεις όλο και κάποια ιστορία εκμετάλλευσης από την εκκλησία θα σου διηγηθεί. Αν αυτά που δίδαξε ο Χριστό είναι πρακτική της εκκλησίας τότε μάλλον αυτός ήταν και ο πρώτος καπιταλιστής της ιστορίας!! Δεν εξηγείται αλλιώς. Αν λοιπόν μετά από καιρό αποκαλυφθεί ότι στα οικονομικά συμφέροντα που δρομολογούν την κατασκευή του αγωγού είναι μπλεγμένος - έστω και έμμεσα - ο κ.Χριστόδουλος, τότε μην εκπλαγείς φίλε Εβρίτη και μην πέσεις από τα σύννεφα άδικα. Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι και μια που η "κεφαλή" που μιλάμε (Χριστόδουλος) είναι μεγάλη τότε η και η βρώμα που αναμένεται να αποκαλυφθεί είναι εξίσου
ΜΕΓΑΛΗ.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά - τώρα γιατί σε λίγα χρόνια εάν γίνει ο αγωγός θα βλέπουμε εφιάλτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: