17 Μαΐου 2007

Οι Τούρκοι μάς κατηγορούν για παραβιάσεις στη Χαλκιδική!

Στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον - κατά τη γνώμη μου - άρθρο σχετικά με τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία και το ξανασυζητάμε:


"ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ θεωρεί η Άγκυρα ελληνικό και διεθνή εναέριο χώρο μεταξύ Χαλκιδικής, Λήμνου και Σαμοθράκης, όπου κάθε πτήση ελληνικού στρατιωτικού αεροσκάφους χαρακτηρίζεται από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ως παραβίαση!"

"Με έκπληξη οι Έλληνες διπλωμάτες και στρατιωτικοί είδαν να χρεώνονται στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τους τελευταίους μήνες του 2006 μέχρι και εκείνη την ώρα πάνω από 200 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις που δήθεν είχαν κάνει ελληνικά αεροσκάφη. Όταν μάλιστα οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αποτύπωση πάνω στον χάρτη των στιγμάτων όπου οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έγιναν παραβιάσεις, ως να επρόκειτο δηλαδή για χώρο στον οποίο έχουν εθνική κυριαρχία, είδαν ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν στην καρδιά του Αιγαίου! Συγκεκριμένα οι δήθεν παραβιάσεις καταγράφονταν σε περιοχή μεταξύ Λήμνου, Χαλκιδικής, Θάσου και Σαμοθράκης όπου οι Τούρκοι θέλουν να στήσουν Πεδίο Βολής με συνεχείς ασκήσεις."

"Αναφορά όμως σε δήθεν παραβιάσεις και μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή Λήμνου- Χαλκιδικής- Σαμοθράκης γίνεται για πρώτη φορά. Η περιοχή αυτή δεσμεύεται από την τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με διαδοχικές παράνομες ενέργειες από το 2004 με σκοπό τη διεξαγωγή ασκήσεων ουσιαστικά καθ΄ όλο το έτος και σχεδόν από το πρωί μέχρι το βράδυ."

"Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι υπάρχει επικάλυψη χώρου εθνικής κυριαρχίας ενώ κατά τους ειδικούς τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών θα έπρεπε να είχαν επικαλεστεί και τους διεθνείς κανονισμούς. ... Τελικά προχθές έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα»: κατήγγειλε ουσιαστικά την Ελλάδα ότι «παραβιάζει» περιοχή, στην οποία αυτή έχει την ευθύνη..."

Μήπως όλα αυτά είναι προμηνύματα για το "τι μέλλει γενέσθαι" στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης; Είναι νομίζετε άσχετο; Τότε γιατί αυτού του είδους το πρόβλημα παρουσιάζεται για πρώτη φορά σ' αυτή την περιοχή; ("Λήμνου- Χαλκιδικής- Σαμοθράκης")
Αυτά τα γεγονότα και άλλα πολλά που πρόκειτε να γίνουν είναι προς μελέτη των Γεωστρατηγικών Αναλυτών Υψηλού Επιπέδου που παρουσιάστηκαν τελευταία στα μέρη μας αλλά και εκτός Ελλάδος, απλά και μόνο για να υποστηρίξουν τον αγωγό της απάτης. Έτσι απλά θα έρθουν οι Ρώσοι και θα μας σώσουν. Εν τω μεταξύ εμείς ας καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια... Δεν τρέχει τίποτα

1 σχόλιο:

bookworm είπε...

Πολύ καλό και ενδιαφέρον το ιστολόγιό σας. Συγχαρητήρια.