31 Μαΐου 2007

Εκδήλωση για τον αγωγό πετρελαίου από τον ΣΥΝ Έβρου

...Επιχειρώντας να συμβάλλει στο έλλειμμα της ενημέρωσης που κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία του Έβρου και της Θράκης για τα προβλήματα και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από ενδεχόμενη κατασκευή και λειτουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, η Νομαρχιακή Πολιτική Επιτροπή Έβρου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου στις 8μμ στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (Αρχαιοφίλων). Θέμα της, «Πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: προβλήματα και εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης του τόπου» και κεντρικός εισηγητής ο υπεύθυνος τομέα περιβάλλοντος του ΣΥΝ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Πρόσφατα, η Νομαρχιακή Επιτροπή ολοκλήρωσε μια δουλειά μηνών συγκροτώντας αναλυτική και συγκεκριμένη θέση για το έργο και με βάση αυτό μέλη της συμμετείχαν σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ στην Αθήνα, όπου και σε κεντρικό επίπεδο λήφθηκε ομόφωνα αρνητική θέση ενάντια στην υλοποίηση του αγωγού πετρελαίου.
...Η παρουσία του κου Παπαγιαννάκη, γνώστη των ζητημάτων περιβάλλοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό της ημέρας περιβάλλοντος (3 Ιουνίου) και όπως τονίζουν στον ΣΥΝ, «το κόμμα της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι και κόμμα της Οικολογίας και θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα». Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Παπαγιαννάκης και αντιπροσωπεία του ΣΥΝ Έβρου θα συναντηθούν με τους Δημάρχους Φερών και Τραϊανούπολης για να συζητήσουν για το Δέλτα του Έβρου και για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρει στον περίφημο υγροβιότοπο μια ενδεχόμενη λειτουργία του αγωγού...
Εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ"

Να είστε εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: