22 Μαΐου 2007

Ηλιακό πάρκο στο Τυχερό

Ορίστε λοιπόν η άλλη ανάπτυξη της Θράκης. Τώρα που επικυρώθηκε η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη", ήρθε ο καιρός να μας αποκαλύψουν τον εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης της περιοχής. Αφού καλλιεργήσανε την ψυχολογία της "ήττας" (..."αφού το αποφασίσανε θα γίνει, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" και άλλα τέτοια εμψυχωτικά), τώρα δεν έχουν το φόβο να αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο της ανάπτυξης. Οι υποστηρικτές του αγωγού κατηγορούν σταθερά, αυτούς που εναντιώνονται, για έλλειψη προτάσεων! Καταρχήν να πω ότι ακόμη και η επικαιρότητα μιλάει από μόνη της... Προτάσεις για εναλλακτική ανάπτυξη υπήρχανε από παλιά, αλλά δεν ακουγότανε. Αυτό που άκουγες από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. της συνένεσης ήταν τα "καλά και αγαθά" του αγωγού. Τίποτε άλλο, λες και δεν υπήρχε ανάπτυξη χωρίς τον αγωγό.

"Εντονο ενδιαφέρον εκφράζουν ντόπιοι αλλά κυρίως ξένοι επενδυτές για να εγκαταστήσουν γεννήτριες στο ηλιακό πάρκο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο Τυχερού.
Ηδη έχουν αρχίσει να κατατίθενται αιτήσεις για συμμετοχή στο Ηλιακό πάρκο και οι επενδύσεις που θα κατατεθούν συνολικά θα χωροθετήσουν και την έκταση στην οποία θα δημιουργηθεί η πρώτη πηγή πράσινης ενέργειας στον Εβρο.
Μετά από την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία Ηλιακού πάρκου, ο Δήμος Τυχερού ευελπιστεί ότι η επένδυση αυτή και την οποία επεξεργάστηκε για πολύ καιρό θέλοντας να επενδύσει σε διάφορες μορφές ενέργειας, θα δώσει νέα ώθηση στο Τυχερό που θα είναι και ο πρώτος δήμος του Εβρου που θα προσελκύσει νέες πηγές ενέργειας.
Ο Δήμαρχος Τυχερού Γιώργος Δημούτσης, τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών του Τυχερού για το περιβάλλον και να βρεθούν τρόποι αξιοποίησής του προς όφελος των δημοτών.
...Το ηλιακό πάρκο που θα δημιουργηθεί στα όρια ευθύνης του Δήμου Τυχερού, θα παράγει ρεύμα από τον ήλιο και στην συνέχεια θα το πουλά στην ΔΕΗ."

Όταν η Ευρώπη προστάζει απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τα ορυκτά καύσιμα γενικότερα, εμείς τί κάνουμε? Εξαρτώμαστε ακόμη περισσότερο. Όταν γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να προλάβουμε τις προθεσμίες και τα ποσοστά που έχουν τεθεί τί κάνουμε? Την κατάσταση πιο δύσκολη, μειώνοντας
ακόμη πιο πολύ την πιθανότητα να προλάβουμε.
Συγχαρητήρια και εις κατώτερα ... που μας είναι και πιο εύκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: