25 Μαΐου 2007

Εικόνες από το μέλλον της πόλης

Στην εφημερίδα "Ελεύθερη Θράκη" φιλοξενείται ένα άρθρο ενδεικτικό της αρθρογραφίας που θα απασχολεί όλες τις ντόπιες εφημερίδες στο άμεσο πετρελαϊκό μας μέλλον.

Πληθαίνουν οι διαρρήξεις

Αποσπάσματα:
"Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει και στην Αλεξανδρούπολη τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία επισήμως δεν παραδέχεται ότι υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στο ρεπορτάζ...[1]
... Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλοπές είναι πολύ περισσότερες από αυτές που αναφέρονται στα αστυνομικά τμήματα και η αδιαφορία των πολιτών διογκώνει και αφήνει τους κλέφτες να δρούν ανενόχλητοι. [2]
Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι υπάρχουν αρκετοί πολίτες από χώρες της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, οι οποίοι περιεβλήθησαν τον μανδύα του ομογενή και έχουν έρθει στην Αλεξανδρούπολη, ή και σε άλλες περιοχές του Έβρου και λειτουργούν σε καθεστώς παρανομίας." [3]


[1]: Εάν είναι καθημερινό φαινόμενο τώρα, τότε τι θα πρέπει να περιμένουμε σε 10-15 χρόνια όταν η πόλη θα έχει τουλάχιστον 100.000 νέους -υποψήφιους "εγκληματίες"- κατοίκους, σύμφωνα με το όνειρο των "αρχιτεκτώνων" αυτής της πόλης? Μήπως αντί να "ακούγεται στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου" θα ακούγεται στο αστυνομικό δελτίο των πανελλήνιων Μ.Μ.Ε.?
[2]: Η ίδια αδιαφορία των πολιτών έφερε και τον αγωγό στα μέρη μας και θα φέρει και τους επιπλέον, πεινασμένους καταρχήν και απελπισμένους στη συνέχεια, μετανάστες. Η ίδια αδιαφορία θα κάνει τους "ευυπόληπτους" πολίτες να μην ενδιαφέρονται για την κατηφόρα της πόλης όσο δεν τους αγγίζει άμεσα (ζώντας στα σπίτια-φρούρια όπως νομίζουν).
[3]: Τους θυμηθήκαμε ξαφνικά. Ανακαλυψαμε την Αμερική και εμείς... Όταν γινόταν η αθρώα εισαγωγή κάθε λογής "Έλληνα", απλά και μόνο για να αυξηθεί το εκλογικό σώμα των κομμάτων, δεν τα υπολογίζαμε αυτά. Να υποθέσω ότι οι επόμενοι "Βάρβαροι" που θα κατηφορήσουν προς τα μέρη μας θα περάσουν από κόσκινο? Φυσικά και όχι. Φτηνά εργατικά χέρια να 'ρθουν και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες (που καταδικάζουν την περιοχή μας και το μέλλον των παιδιών μας).
Αυτοί οι μεγαλόσχιμοι που σχεδιάσανε το μέλλον τις πόλεις θα έχουν τη Security και τους μπράβους τους για παρέα και καθάρισαν. Εσύ Εβρίτη που τους υποστήριζες και συμφωνούσες μαζί τους τί θα κάνεις? Μήπως να αρχίσεις να σκέφτεσαι να την κάνεις από την πόλη με ελαφρά πηδηματάκια?


Υ.Γ.: Σε τι καθεστός θα λειτουργούν οι νέοι μετανάστες που θα μας έρθουν? Σε καθεστός απόλυτης ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ? Όπως και ο αγωγός που θα λειτουργεί σε καθεστός απόλυτου σεβασμού στο περιβάλλον!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και που είσαι ακόμη