10 Απριλίου 2007

ΤΟ «ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ.

Στο link: Το "Αυγό του Φιδιού" για το νομό Έβρου διαβάστε μια άποψη ενός ανήσυχου πνεύματος από το Διδυμότειχο, του Στέφανου Σιναπίδη για αυτά που πρόκειτε να συμβούν στο νομό μας.

Εγώ θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο:
"
Η πρόταση για την συγκεκριμένη θέση του χαρακτηρισμένου ως νατοϊκού πεδίου βολής (προδιαγραφές περίκλειστου, αδιάβατου, αόρατου) εξυπηρετεί έτσι προσωρινά την βιασύνη του Στρατού να βρει ένα πεδίο βολής-χαβούζα για τα επικίνδυνα βλήματα (αφού με αντίθεση των τοπικών κοινωνιών απομακρύνονται από άλλα μέρη της Ελλάδος π.χ. Μάλεμε Χανίων το 2006, Σχίζα Μεσσηνίας,βουλευτική έδρα του Υφυπουργού Άμυνας, το 2005) και επιλέχθηκε με ελαφρά την καρδία η επαρχία του Διδ/χου όπου το λαϊκό αίσθημα, η συλλογική αντίδραση και η ανοχή των κατοίκων είναι αμελητέα ενώ η εξασφάλιση της συναίνεσης των τοπικών παραγόντων είναι εύκολα υλοποιήσιμη (δηλ. εξαγοράσιμη) μέσω ανταλλαγμάτων."

Σχόλιο: Κύριε Πουλιλιέ, να σας δω από που θα ζητάτε βοήθεια όταν θα ανακαλύψετε τις διαστάσεις της καταστροφής που θα συντελεστεί ΜΕΣΑ στην αυλή σας, ποιον θα παρακαλάτε να ακυρωθεί η επέκταση του πεδίου βολής, τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό, στη συνάντηση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στο Alexander Beach, ταχθήκατε υπέρ της κατασκευής του. Να γίνει λοιπόν το Νατοϊκό Πεδίο Βολής ως αντιστάθμισμα της καταστροφής που θα γίνει στα νότια του νομού, για να μην μείνετε και εσείς παραπονεμένος. Κοιτάξτε να βρείτε συμπαράσταση στους κοιμώμενους κατοίκους του δήμου σας και μην απορείτε αν ξυπνήσουν απότομα και σας ζητήσουν εξηγήσεις. Καληνύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: