3 Απριλίου 2007

Πρόγραμμα για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας "Η ενέργεια για τη συνοχή"

Αυτό εδώ το πρόγραμμα γιατί δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη? Ποιος είναι ο λόγος που μας κρύβανε τόσον καιρό τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για την περιοχή? Πάρτε μια ιδέα και επισκευθείτε την σχετική ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε (αν περιμένετε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και ειδικά τα ηλεκτρονικά τότε...)

Το πρόγραμμα "Η ενέργεια για τη συνοχή" θα προετοιμάσει μια βάση γνώσης για την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.ΕΝ.) στις λιγότερο αναπτυγμένες αγροτικές περιοχές της Ευρώπης. Η εστίαση του προγράμματος είναι να διαστασιολογήσει τις Α.Π.ΕΝ. για την ανάγκη σχετικής οικονομικής ενίσχυσης από τα Ταμεία συνοχής κατά τη διάρκεια της περιόδου χρηματοδότησης από το 2007-2013. Το πρόγραμμα θα καταδείξει την καλύτερη πρακτική εφαρμογή σε οκτώ επιλεγμένες περιοχές-στόχους από το σχεδιασμό των περιεκτικών Master Plans. Ο στόχος τους είναι να διευκολύνουν την εφαρμογή των Α.Π.ΕΝ. στις επιλεγμένες περιοχές από τον προσδιορισμό των καλύτερων μηχανισμών χρηματοδότησης και των κατάλληλων σχεδίων συνεργασίας.

Πληροφορία: Ο νομός Έβρου είναι μέσα στις 8 επιλεγμένες περιοχές (από όλη την Ευρώπη ) για την εφαρμογή του σχεδίου...!!!
Για περισσότερες λεπτομέρειες στο: http://e4c.org/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΠΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ?(ΑΠΟΤΟ SITE ΤΗΣ ΑΝ.ΕΤ.Α.)
ΕΒΡΟΣΓαλάζια γοητευτική λωρίδα η παραλία του νομού, από τη Mεσημβρία και τη Mάκρη μέχρι την Aλεξανδρούπολη. Πολυσύχναστα παραθεριστικά κέντρα, ξενοδοχεία και κάμπινγκ, πλαζ και ψαροταβέρνες. O ποταμός Εβρος κυλά ήρεμα στα όρια με την Tουρκία, αδιάκοπα από την αρχαιότητα και τα βυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα, καταλήγοντας στο γαλανό Aιγαίο. Tο περίφημο Δέλτα του Εβρου, στις λιμνοθάλασσες του οποίου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 350 είδη φυτών, 46 είδη ψαριών, 21 είδη ερπετών και 40 είδη θηλαστικών. Λίκνο ζωής και τα δάση της Δασιάς, όπου σπάνια είδη αρπακτικών πτηνών φωλιάζουν προστατευμένα. Φέρες, Διδυμότειχο, Σουφλί, Oρεστιάδα και τα χωριά το ένα μετά το άλλο σ’ ένα τοπίο από εκτάσεις με καταπράσινες καλλιέργειες. Kι από το λιμάνι της Aλεξανδρούπολης, η καταπράσινη, μοναδική Σαμοθράκη, το βορειότερο νησί του βορείου Aιγαίου, φρουρός ακοίμητος στο πέρασμα των αιώνων.