20 Απριλίου 2007

Πλούσιοι οι Αθηναίοι, φτωχότεροι οι αγρότες

Σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" παρουσίασε στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν που αφορούν στο 2005 και από τα οποία φαίνεται ότι η Θράκη έχει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ από όλες τις περιφέρειες.
Τη στιγμή που στην Αττική η αύξηση του ΑΕΠ είναι 8,4% (27.389 ευρώ) το 2005 σε σχέση με το 2004, στην Αν. Μακεδονία και Θράκη είναι μόνο 6,64% (13.706 ευρώ).
Αναλογικά - και λογικά- θα μου επιτρέψετε να συμπεράνω ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο τα επόμενα 2 χρόνια δηλ. μέχρι σήμερα. Άρα με απλά μαθηματικά η διαφορά έχει διευρυνθεί επιπλέον.
Επίσης τραγική εικόνα παρουσίασε για ακόμα μια χρονιά ο πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία κ.λπ.). Η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του εξακολούθησε να συρρικνώνεται και πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο της χώρας μειώθηκε κατά 1,2%

Ορίστε λοιπόν. Καταδικάζοντας το σύνολο μιας περιοχής στην ΥΠΟ-ανάπτυξη μπορεί να διαμορφωθεί άνετα η κρίσιμη μάζα εργατικών χεριών, πρόθυμων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κανόνες και ηθικούς φραγμούς (που καιρός για ήθη όταν το στομάχι διαμαρτύρεται). O "κόπος" των πολιτικών μας αποδίδει καρπούς πλέον. Η στρατιά των ανέργων και υποαπασχολούμενων της περιοχής μας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως δεξαμενή εκμετάλλευσης εργατικών χεριών. Αν συνδιαστεί με τη χαμηλού επιπέδου εκπαίδευση που "απολαμβάνουν" οι κάτοικοι του Έβρου (πρώτοι πανελληνίως στην πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου και στον επακόλουθο αναλφαβητισμό) μπορεί να μας δόσει μια σαφή εικόνα των σχεδίων που έχουν κάποιοι για μας. Κάθε κράτος χρειάζεται τους πειθήνιους υπηκόους του που θα εκτελούν προθήμως "τας διαταγάς του"... και να δέχονται τις βρώμικες δραστηριότητες του κέντρου αποφάσεων.
Κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά και μάλλον προορίζεσαι ΕΣΥ φίλε - και εσχάτως αναβαθμισμένε- Εβρίτη.
Διάλεξε τι θέλεις και μην αμφιβάλεις ότι είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις, αρκεί να το θες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: