12 Απριλίου 2007

Γεια σας, με λένε Ανενεργό, τρώω κουτόχορτο και είμαι καλά…

... αλλά έχω κάποιες απορίες

Σάλος στη Σαντορίνη μετά το ναυάγιο του SEA DIAMOND (diamonds are not forever), και οι κάτοικοι του νησιού μιλούν για πλήγμα του τουρισμού λόγω των 400 τόνων λαδιών .

Εμείς μιλάμε για αύξηση (;) του Τουρισμού με 500 τόνους την σίγουρη – λειτουργική ρύπανση του αγωγού. Αν γίνει ατύχημα κι εδώ, θα μιλάμε για 250.000 τόνους αργού πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή του Θρακικού πελάγους.

Επειδή είμαι τοπικιστής και πιστεύω στα λεγόμενα αυτών που ψήφισα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η Σαντορίνη θέλει άλλους 249.500 τόνους πετρελαίου γύρω από την Καλντέρα για να σώσει τον τουρισμό της.

Έβρος ο άφθαρτος, προπύργιο της φύσης ( οι πολιτικοί μας είναι άραγε άφθαρτοι ή προπύργια της φύσης; ). Μία βόλτα στις πόλεις μας (με τα πόδια), μία βόλτα στο Δέλτα του Έβρου, και άλλη μία στα ρέματα πλησίον των χωριών θα μας κάνουν να διαπιστώσουμε την αγάπη όλων μας για το περιβάλλον.

Αλήθεια, από τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα είναι πολλά (αυτά ακούω, αυτά πιστεύω) θα δούμε και σοβαρά έργα στην περιοχή; Να τολμήσω να προτείνω την επισκευή του ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟΥ επιτέλους; Ή μήπως δεν θα φτάσουν τα χρήματα;

Στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε πρωτοβουλία κατά του αγωγού πετρελαίου και στον Δήμο Πάρου οργανώνεται ημερίδα για τις επιπτώσεις του στον τουρισμό της Πάρου. Αναρωτιέμαι γιατί ανησυχούν αυτοί που είναι τόσο μακριά, ενώ εδώ μας διαβεβαίωσαν ότι θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Μήπως ξέρουν κάτι ή μήπως κάτι κρύβεται από εμάς;

Επιτέλους θα αισθανθώ Αθηναίος. Γιατί θα τρώω φρέσκο ψάρι (Κρήτης ή άλλης προέλευσης), η κοντινότερη και ασφαλέστερη παραλία θα βρίσκεται πάνω από 1 ώρα διαδρομής με το αυτοκίνητο μου και ο αέρας που αναπνέω θα έχει πολλούς ρύπους.

Τελικά τι ποιο είναι το εθνικό συμφέρον; Αυτό που κερδίζουν λίγοι και υποφέρουν πολλοί;

Αγαπητοί μου, κάπου εδώ πρέπει να θέσω τον διακόπτη των αποριών μου στη θέση off και να συνεχίσω τη δίαιτα μου με πρωτεΐνες κουτόχορτου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tί έγινε βρέ παιδιά μέ κείνον τόν ποταμό ενημέρωσης πού μάς περίμενε αμέσως μετά τήν υπογραφή?ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Tί έγινε βρέ παιδιά μέ κείνον τόν ποταμό ενημέρωσης πού μάς περίμενε αμέσως μετά τήν υπογραφή?ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ!!!!!

13 Απρίλιος 2007 10:47 πμ