17 Μαρτίου 2007

Άρχισαν τα όργανα... "Εμείς και τα γουρούνια"

Άρθρο από την "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ" όπου ο συντάκτης κατηγορεί την αντίθετη άποψη για έλλειψη επιχειρημάτων όταν οι υπέρμαχοι της κατασκευής έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επιχειρηματολογία τους και χρησιμοποιούν απλά κραυγές και θριαμβολογίες - όπως και χαρακτηρισμούς του τύπου: «Τα μάτια του γουρουνιού, τα βλέπουν όλα γουρουνίσια».

Αθλιότητες

«Ο ρόλος των βλακών εν τω συγχρόνω πολιτικό βίο» του Α. Λεμπέση είναι καταχωρημένος επίσημα στα «Ποινικά χρονικά».
Παρά την πάροδο δεκαετιών, διαπιστώνουμε ότι το ανωτέρω κείμενο, δεν έχει χάσει ούτε κατ’ ελάχιστον την σημασία του.
Γιατί τον ρόλο των βλακών τον βλέπουμε να επιβιώνει και στις ημέρες μας με τους λογής - λογής κινδυνολόγους και αυτοκλήτους «προστάτες» μας, δήθεν υπέρ του περιβάλλοντος.
(...και τους λογής-λογής εφησυχαστές και αφθεντίες του λόγου σας. Αλλά και εσείς γίνεστε στο μέγιστο βαθμό κινδυνολόγοι όταν θιχτούν το δικά σας ιδιοτελή συμφέροντα)
Θέλεις να γίνεις π.χ. Αιρετός Άρχων; Εκφωνείς έναν δεκάρικο, καταρώμενος κάθε επιχειρηματικότητα (...ΚΑΘΕ ΤΙ ??? Για ποιά επιχειρηματικότητα μιλάει ο αρθρογράφος???) και εμφανίζεται υπέρμαχος και σωτήρας του τόπου.
Και ο ανίδεος και ανυποψίαστος πολίτης, ακούγοντας την κινδυνολογία σου, σε ψηφίζει. (...ανίδεος έγινε ο πολίτης από τον επί δεκαετίες εφησυχασμό με τον οποίο τον ποτίσατε εσείς ... Τώρα που γίνεται προσπάθεια να πάρει μία ιδέα και υποψία για το τί τον περιμένει, γίνανε οι "άλλοι" κινδυνολόγοι)
Εχουμε όλοι καθήκον να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, αφού αυτό μας έχει δοθεί ως κληρονομιά για τα παιδιά μας.
Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση από αυτές τις Αθλιότητες που είδαμε χθες στην Αλεξανδρούπολη. (Θέλετε να τις συγκρίνουμε με τις δικές σας αθλιότητες; Δεν υπάρχει σύγκριση)
Που γέμισε με «Κηδειόχαρτα» για τον... «θάνατο» του Θρακικού Πελάγους, εξαιτίας της χθεσινής υπογραφής της Συμφωνίας Ελλάδος - Βουλγαρίας - Ρωσίας για τον Αγωγό Πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.
Άραγε ποιοί είναι οι... «πενθούντες» που κρύβονται πίσω από αυτά; (Όλοι θα 'πρεπε να είναι...)
Εμείς λίγο - πολύ «ψυχανεμιζόμαστε» τους καπήλους.
Είναι σταμπαρισμένοι εδώ και πολλά χρόνια.
Και αν κάποιοι πολιτικοί μας άνδρες συνέπλευσαν μαζί τους, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, καιρός είναι να αποστασιοποιηθούν απ’ αυτούς και τις αρρωστημένες ιδέες τους. (Αρρωστημένη ιδέα το καλό του τόπου μας και υγειής ιδέα το καλό της τσέπης σας;)
Σήμερα η Αλεξανδρούπολη και ο Εβρος γενικότερα, έπρεπε να πανηγυρίζουν για το ιστορικό γεγονός της υπογραφής της Συμφωνίας για τον Πετρελαιαγωγό, που αποτελεί επιστέγασμα προσπάθειας, των Κυβερνήσεων της Ελλάδος, επί 14 ολόκληρα χρόνια. (..."έπρεπε να πανηγυρίζουν": το ότι δεν γίνεται αυτό, καθόλου δεν τους προβληματίζει;)
Αντί των πανηγυρισμών όμως, εδώ έχουμε... «Κηδειόχαρτα»!!!
Τι να κάνουμε; «Τα μάτια του γουρουνιού, τα βλέπουν όλα γουρουνίσια».
Θυμίζουμε όμως στους αναγνώστες μας ότι το Θρακικό Πέλαγος δεν πρόκειται να πεθάνει. (Γλωσσικό ατόπημα: Να θυμηθούμε κάτι απ' το μέλλον; Είναι επιχείρημα η διαβεβαίωση σου (για να μην ανησυχούμε) εν είδει Θεού/Καίσαρα/Ειδήμονα;;; Αυτός κ. Κονδύλη είναι ο τρόπος με τον οποίο κοιμήζετε τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, με διαβεβαιώσεις)
Εδώ και δεκαετίες λειτουργούν οι θαλάσσιες πλατφόρμες άντλησης Πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Πρίνου στην Θάσο και δεν πέθανε το Θρακικό Πέλαγος.
Ούτε βεβαίως διανοήθηκαν ποτέ οι Καβαλιώτες από απέναντι, να βγάλουν Κηδειόχαρτα...
("...ούτε διανοήθηκαν";;; Μήπως θα έρθουν στον Έβρο οι pratores urbanis του κ. Πολύδωρα για να μην το διανοηθούμε και εμείς? Αυτή προφανώς είναι η μέθοδος πειθούς που έχετε στο οπλοστάσιο της "επιχειρηματολογίας" σας)
Αυτά μόνον στην Αλεξανδρούπολη συμβαίνουν. (...ενώ οι δικές σας αυθαιρεσίες και αθλιότητες (κατά τον τίτλο του άρθρου) συμβαίνουν σε όλοι την Ελλάδα και καθημερινά)
Σ.Κ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

22/02/2007 Πολίτες αυτής της πόλης,Παρακολούθησα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 21/2/2007 με θέμα τον Αγωγό Πετρελαίου που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή μας και απελπίστηκα...Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον τόπο, για τα παιδιά μας, για όλους μας, να μην υπάρχει ούτε ένας φορέας, ούτε μια οργάνωση, ούτε ένας Πολιτικός, που να λέει κάθετα και ξεκάθαρα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ.Ολοι δηλώνουν προβληματισμένοι, μιλούν για έλλειψη ενημέρωσης, κλπ., κλπ.Αγνοούν ότι οι Πολίτες αυτής της πόλης είναι 90% αντίθετοι στον αγωγό και αυτό φαίνεται στις ιδιωτικές συζητήσεις.Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες και ότι ο αγωγός θα γίνει η ταφόπετρα της περιοχής.Τι σημασία έχει κύριοι ποιά θα είναι η χάραξη του αγωγού, πού θα καταλήγει, πού θα γίνουν οι αποθήκες ή αν ο τόπος θα έχει κάποια - ελάχιστα έως μηδαμινά όπως όλα δείχνουν - οικονομικά οφέλη;Το γεγονός είναι ότι ανατρέπεται η ζωή μας, το περιβάλλον μας, η Δημοκρατία της καθημερινής μας ζωής και ο σχεδιασμός της περιοχής παίρνει την χειρότερη δυνατή κατεύθυνση και μάλιστα με τρόπο μη αντιστρεπτό.Ξεκάθαρα λοιπόν:Καλός αγωγός είναι ο αγωγός που δεν υπάρχει!Όλος ο πολιτικός κόσμος της πόλης θα περάσε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της πόλης γιατί θα συμβάλλει σ’ αυτό το έγκλημα και μαζί θα περάσουν και οι πολίτες της αν δεν αντιδράσουν έγκαιρα και καίρια.Χρυσό, πετρέλαιο, πυρηνικά... και ο τελευταίος να σβήσει το φως!Καληνύχτα Αλεξανδρούπολη.ΤΣΙΡΤΣΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραια τα λετε!
Συγχαρητηρια για τη δουλεια σας!
Και ΕΛΕΟΣ πια με αυτην την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ που ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Πιο γελοια ατομα και αναξιοπιστα δεν εχουμε συναντησει!
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου πολύ ωραία τα λες.
Οπως ο Κονδύλης, άλλα λέει
τη μια και άλλα την άλλη σε
άλλη εκπομπη! ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ