13 Μαρτίου 2007

Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα επηρρεάσει θετικά την πορεία του τουρισμού, σύμφωνα με το Νομάρχη Έβρου!!!

ΕRΤ3.GR
26 Φεβ.


Την πεποίθηση ότι η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού στο νομό Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο Νομάρχης Έβρου, κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, στη διάρκεια εκδήλωσης - παρουσίασης του νομού, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας στο πλαίσιο της τριήμερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

«Πιστεύω, ότι ο αγωγός θα επηρεάσει θετικά και σε καμία περίπτωση αρνητικά τον τουρισμό που θα παραμείνει κύρια προτεραιότητα μας», υπογράμμισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
(σ.σ. Δηλαδή ότι έγινε και στο Μπακού, στο Τσεϊχάν, στο Δέλτα του Νίγηρα, στο Νοβοροσίσκ και άλλες πόλεις στις οποίες καταλήγει αγωγός πετρελαίου!!!)

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νομάρχης Έβρου εξέφρασε τη σταθερή βούληση των αρχών να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την αυστηρή τήρηση του προγράμματος μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος κατά την κατασκευή και την εκμετάλλευση του αγωγού.

Τόνισε ακόμη ότι οι πτήσεις τσάρτερ, με τις οποίες φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη κάθε καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια πολυάριθμοι Ρώσοι τουρίστες είναι χαρακτηριστική ένδειξη της θετικής επίδρασης που θα έχει για το νομό Αλεξανδρούπολης όσον αφορά τον τουρισμό, (σ.σ.
Ποιον κοροϊδεύει; Τους Ρώσους; Τα πρώτα 2 χρόνια των πτήσεων θα μας μείνει αξέχαστη η εικόνα του πρώτου τσάπτερ που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιό μας και ξεπροβάλλανε 2 Ρώσοι με το ένα παιδί τους!!! Την επόμενη χρονιά ήρθαν 10 Ρώσοι (αύξηση 300%..!!!). Παγκόσμιο ρεκόρ αύξησης τουριστικής κίνησης!) το στρατηγικής σημασίας έργο, η έναρξη κατασκευής του οποίου είναι θέμα ημερών με την αναμενόμενη υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρωσίας στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα.

Κατά την παρουσίαση του νομού Αλεξανδρούπολης στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σόφια ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή του υγροτόπου διεθνούς φήμης, του Δέλτα του Έβρου. Όπως αναφέρθηκε, τα σπάνια είδη πουλιών που φιλοξενεί η προστατευόμενη περιοχή, προσελκύουν όχι μόνο πολυάριθμους Έλληνες τουρίστες αλλά και 'Αγγλους και Ολλανδούς, οι οποίοι με πτήσεις τσάρτερ μεταβαίνουν κάθε καλοκαίρι για να θαυμάσουν τους αετούς, τους ψαραετούς, τους πελεκάνους και τους κορμοράνους.
(σ.σ. Προφανώς μίλησε για το παρελθόν (και παρόν ???) του Δέλτα γιατί στο μέλλον το μόνο που θα μπορούν να δουν οι τουρίστες θα είναι τα δεξαμενόπλοια και οι εγκαταστάσεις που θα ξεπροβάλλουν στα ανοιχτά του Θρακικού πελάγους εις ανάμνηση των κορμοράνων...)

Αναφορά έγινε επίσης στη Σαμοθράκη και το εθνικό πάρκο της Δαδιάς καθώς και στην πεντακάθαρη θάλασσα (σ.σ. αλήθεια νοιάζεται γι' αυτήν όταν δηλώνει υπέρ του αγωγού;), ως πόλους έλξης τουριστών στο νομό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος παραμένει σχεδόν άγνωστος τουριστικός προορισμός στη Βουλγαρία παρ’ όλο που γειτονεύει με τη βουλγάρικη περιφέρεια Χάσκοβο.
(σ.σ. Πληροφοριακά μόνο να τονίσω και να υπενθυμίσω ότι από τη στιγμή που ανοίξανε τα σύνορα με τη Βουλγαρία, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Βούλγαροι κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη κατά συρροήν. Ακόμα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης για το νομό μας και τον καταδικάζουμε τουριστικά με την κατασκευή του αγωγού;)

Ο Νομάρχης Έβρου υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα του νομού, η Αλεξανδρούπολη, κατέχει την έκτη θέση στην Ευρώπη σε τουριστική υποδομή σε σχέση με τον πληθυσμό της
(σ.σ. ...Η στατιστική, λένε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραπλανήσεις κάποιον. Θα θέλαμε να δούμε σε πια στοιχεία βασίστηκε ο κύριος Νομάρχης και υποστηρίζει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που έχουμε στην Ελλάδα μέρη όπως τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάννησα, τα Εφτάνησα, η Χαλκιδική, το Πήλιο κ.λ.π.. Πως βρισκόμαστε στην κορυφή της Ευρώπης σε τουριστική υποδομή και μας το κρύβανε τόσο καιρό;)

Προς επιβεβαίωση του άρθρου: http://news.pathfinder.gr/greece/news/383052.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: