26 Μαρτίου 2007

Κάποιοι επιμένουν ακόμη ότι ο αγωγός θα φέρει σταθερότητα στη Θράκη

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ" σχετικά με την σταθερότητα των Τουρκικών προκλήσεων για την περιοχή μας. Αλήθεια, πιστεύουν ότι ο αγωγός θα φέρει την ποθητή ασφάλεια? Ότι δεν μπορεί να κάνει η Ελληνική διπλωματία (που εκφράζει κατά καποιον τρόπο τον Ελληνικό λαό) θα το καταφέρει ή είναι στις προτερεότητες μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ??? Μιά ανάλυση, από τους υποστηρικτές του αγωγού, που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο και μετά θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε...


26/3/2007

Η Θράκη βαδίζει στο μοντέλο... Κοσσόβου;

Την ώρα που το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας αλλάζει τα βιβλία της Ιστορίας, το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας αλλάζει τον χάρτη της Ελλάδος.
Την έντονη ενόχληση της Αθήνας προκάλεσε χάρτης στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Παιδείας στον οποίο εμφανιζόταν η Δυτική Θράκη ως τουρκικό κράτος των Βαλκανίων.
Επειτα από διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, ο χάρτης αποσύρθηκε, αλλά παρέμεινε πίνακας που δείχνει τη Θράκη ως χωριστό κράτος.
Ο πίνακας περιλαμβάνεται στην ενότητα με τον τίτλο «Χώρες και αριθμός συμμετεχόντων στα σεμινάρια για την προβολή της εκπαίδευσης των τουρκικών, του τουρκικού πολιτισμού και του συστήματος εθνικής παιδείας».
Πρόκειται για έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα εντείνονται διαρκώς προκαλώντας την ανησυχία της ελληνικής διπλωματίας, που αποφεύγει να απαντά στην ένταση με ένταση, χωρίς βέβαια αυτό να αμβλύνει τις εθνικιστικές εξάψεις της άλλης πλευράς.
Σημειώνουμε ότι οι εγκέφαλοι της πρόκλησης φρόντισαν να παρουσιάσουν και τη γνωστή Σημαία της Τουρκικής
Δημοκρατίας της Θράκης, με τα λευκά και πράσινα χρώματα και με την απαραίτητη ημισέληνο.
Εμείς πάντως δεν εκπλησσόμαστε καθόλου από τις ενέργειες αυτές της Τουρκίας που παραμένει αμετακίνηση στα επεκτατικά σχέδιά της.
Οι Αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ είναι σίγουρα ενήμεροι για τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, για τη Θράκη μας όπου φιλοδοξεί να δημιουργήσει την 3η Τουρκική Δημοκρατία, μετά την Τουρκοκυπριακή.
Όλα αυτά λοιπόν σας τα έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, για να εισπράξουμε από πάνω και τις κατηγορίες των προσκυνημένων για σωβινισμό και εχθρότητα κατά των «φίλων» γειτόνων μας.
Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ. Εχει και προεκτάσεις.
Εχει ουρές και λεπτομέρειες που ο Στρατηγός ε.α. Κ. Κων/νος Βουλουτιάδης τις έχει παρουσιάσει λεπτομερώς με σειρά δημοσιευμάτων του.
Θα επανέλθουμε λοιπόν αναγκαστικά στο θέμα αυτό, με όσα νεώτερα στοιχεία έχουμε στα χέρια μας.
Γιατί τα σχέδια των ΗΠΑ αρχίζουν να γίνονται για μας επικίνδυνα.
Το σενάριο δημιουργίας Ανεξαρτήτου Κουρδικού Κράτους δεν πρέπει να μας χαροποιεί.
Γιατί στην αφαίρεση τουρκικών εδαφών για το Κουρδικό Κράτος, η Θράκη έρχεται ως Αντίδωρο στην Τουρκία.
Και σίγουρα στην όλη ιστορία το μοντέλο του Ανεξάρτητου Κοσσόβου πρέπει να μας ανησυχεί.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: