20 Μαρτίου 2007

Βλέπουν θετικά τον Αγωγό

Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ" 20-03-2007

Θετικές συνέπειες θα έχει η δημιουργία του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με τους κατοίκους του Βορείου Έβρου οι οποίοι δηλώνουν την πεποίθηση ότι ο νομός θα αναπτυχθεί δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βρουν δουλειά και να μείνουν στον τόπο που μεγάλωσαν.
Οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου εκφράζουν μια επιφύλαξη ως προς τις περιβαλλοντικές συνέπειες του αγωγού δηλώνουν όμως πως η περιοχή χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο έργο και πιστεύουν πως οι αρμόδιοι θα εξασφαλίσουν την οικολογική ισορροπία της περιοχής.
Οι πολίτες του Βορείου Έβρου δήλωσαν πως περιμένουν την δημιουργία του αγωγού για ωφεληθεί γρήγορα ο νομός του Έβρου από τα θετικές οικονομικές συνέπειες του έργου.

*** Παρατήρηση: Θα ήθελα να μου πουν οι συντάκτες αυτών των άρθρων/δημοσκοπήσεων την μεθοδολογία τους και το περίφημο target group (!!!) που χρησιμοποιούν, όταν είναι κοινώς τόπος ότι οι πλειοψηφία των κατοίκων είναι εναντίον της κατασκευής (έστω και αν η αντιρρήσεις εκφέρονται σε κλειστό-προσωπικό επίπεδο). Πρόσφατα στη ΔΕΛΤΑ TV φιλοξενήθηκαν 2 τουλάχιστον ρεπορτάζ παρόμοια με το παρόν άρθρο όπου ο δημοσιογράφος ζητούσε τη γνώμη κάποιων κατοίκων εμφανώς ανενημέρωτων και μη εχόντων επαφή με το γεγονός για το οποίο τους ζητήθηκε να μιλήσουν. Τοποθετούμενοι όλοι τους θετικά, απλώς αναπαρήγαγαν την (ας μου επιτραπεί η λέξη) προπαγάνδα των βουλευτών και κάποιον μέσων μαζικής ενημέρωσης για τον Αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Αυτό που κάνανε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (ίσως εν αγνοία τους και λόγω κυρίως έλλειψης ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του έργου) ήταν να αναμασήσουν τα λόγια και τις υποσχέσεις των δημοτικών αρχόντων της περιοχής ("δουλειές για τα παιδιά μας, χρήματα στην περιοχή, ανάπτυξη" κ.λ.π.). Δεν τους κατηγορούμε γι' αυτό, απλά η στάση τους είναι ενδεικτική της επιτυχούς προσπάθειας των υπερασπιστών του αγωγού να μείνουν οι κάτοικοι βυθισμένοι στην άγνοιά τους και η μόνη "ενημέρωσή τους" να είναι οι κραυγές και θριαμβολογίες τους που αναμεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ και επιρρέασαν την κρίση τους δεόντος... Τέτοια ρεπορτάζ θα συνεχίσουν να αναμεταδίδονται όσο δεν γίνεται δυνατή η φωνή του ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ, όσο οι κάτοικοι αυτής της πόλης - αυτού του νομού ολόκληρου - δεν λένε να ξυπνήσουν από το λίθαργο, στον οποίο βολεύει και τους ίδιους ενίοτε να βρίσκονται.
Θα επανέρθω σ' αυτό το θέμα σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: