29 Μαρτίου 2007

Και απειλή παραπομπής λόγω «σιωπής» για τους ρύπους

Ένα άρθρο που μας υπενθυμίζει ποιο είναι αυτό το κράτος που μας διαβεβαιώνει καθημερινά ότι θα τηρήσει και τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους στην κατασκευή και λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η είδηση μπορεί να εμφανίστηκε στα "ψιλά" των εφημερίδων αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο επίτροπος Στ. Δήμας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη κοινοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο της στρατηγικής για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Η Επιτροπή έστειλε, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου για το περιβάλλον επιτρόπου Σταύρου Δήμα, αιτιολογημένη γνώμη (δεύτερο και τελευταίο προδικαστικό στάδιο), στην οποία προειδοποιεί τη χώρα μας ότι, εάν δεν στείλει, όπως έχει δεσμευθεί, πληροφορίες όσον αφορά τους εθνικούς στόχους σχετικά με την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου με βάση το Πρωτόκολλο του Κιότο, θα ασκήσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η χώρα μας έχει προθεσμία δύο μηνών από την αποστολή της αιτιολογημένης γνώμης για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιτροπής.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/03/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: