16 Μαρτίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΛΤΑ TV 14-03-2007

Εδώ θα διαβάσετε (σε περίληψη) τι υπόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΔΕΛΤΑ-TV την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007
Άκης Τάτσης: "...θεωρώ ότι και σε πολιτικό επίπεδο δίδεται πολύ μεγάλη βαρύτητα"
Δημ. Δούκας: "Οι κεντρικές πολιτικές εξουσίες ξέρουν να εκμεταλλεύονται και να αξιοποιούν προς όφελός τους τη σημειολογία... Ίσως οι βουλευτές της περιφέρειας να μην το καταλαβαίνουν. Εγώ δηλ. αν ήμουν πρωθυπουργός, αν ήθελα να κερδίσω τις εκλογές, θα τις κέρδιζα τώρα με μεγάλη άνεση... Τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα" !!!!!!

Ρεπορτάζ για την παρουσία του τηλεοπτικού καναλιού Russia Today στον Έβρο και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο νομάρχης Έβρου κ.Ζαμπουνίδης:
Ζαμπουνίδης: "Αξιολογούμε ότι όλα αλλάζουν στην περιοχή. Ο αγωγός φέρνει πολλά πράγματα μαζί. Πιστεύω ότι η οικονομία της περιοχής θα αλλάξει σ' όλα τα επίπεδα"
Δημοσιογράφος: "Η συνέντευξη επικεντρώθηκε και στα ανταποδοτικά οφέλη της που θα έχει ο νομός. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο άνοιγμα που επιχειρεί η νομαρχία στην αγορά της Ρωσσίας καθώς και στο ότι στην περιοχή ζουν 30 χιλιάδες ρωσσόφωνοι πολίτες."
Ζαμπουνίδης: Το ότι τα ρώσσικα πετρέλαια μπαίνουν στο Αιγαίο μέσα απ' αυτόν τον αγωγό, παρακάμπτοντας τα στενά, είναι το μεγάλο ζητούμενο. Εδώ πλέον ανατρέπεται η γεωγραφία (!!! μετακινήθηκαν τα σύνορα δηλαδή? Πήραμε την Πόλη???)
Α.Τάτσης: "...συζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για τους προβληματισμούς που έχει αναπτύξει η τοπική κοινωνία για την κατασκευή του αγωγού. Ενδεχομένως σε πιο υπερβολικό βαθμό παραβλέποντας ότι εμείς σε αυτήν την ιστορία, οι απλοί θνητοι, δεν μπορούμε να εμπλακούμε και ιδιαίτερα" (Μας προετοιμάζουν μήπως ώστε να μην θελήσουμε/τολμίσουμε να εμπλακούμε;)
Δ.Δούκας:" Όχι, ακριβώς. Νομίζω Άκη ότι η υπόθεση θα παιχτεί από αύριο (σ.σ. 15 Μαρτίου) το απόγευμα στις τράπεζες, και στα χρηματιστήρια. (με απαξιωτικό ύφος:) Όλα τ' άλλα (...άρα συμβουλή? να μην εμπλακούμε) -
στα headsfunds, σ'όλες αυτές τις ιστορίες. Δηλ. από αύριο θα αρχίσει μια διελκυστίνδα, ποιοι θα εξασφαλίσουν τους τραπεζικούς δανεισμούς, τα χρηματιστήρια που θα κατευθύνουν την άνοδο-την πτώση των μετοχών. Εγώ πιστεύω, ξέρεις τι κερδοσκοπία θα γίνει; (Σαν να ξεδιαλύνει λίγο ο σκοπός αυτού του έργου. Κάποιοι ακόμα μιλάνε για εθνικούς σκοπούς και γεωστρατιγικά οφέλη;;;)... Το τί θα γίνει είναι απίστευτο γύρω από μία ιστορία που θα έχει το όνομα και Αλεξανδρούπολη μέσα. Δηλ. στο Τόκιο και στη Wallstreet θα μιλάνε ΚΑΙ Αλεξανδρούπολη." (...όπως και Μπακού και Τσεϊχάν και Δέλτα του Νίγηρα, γνωστά τουριστικά θέρετρα)

Μιλώντας για τους βουλευτές, το νομάρχη και το δήμαρχο που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να βρεθούν στην τελετή υπογραφής και να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία με τον Πούτιν:
Δούκας: Πάντως πολλοί θα την θέλουν για και για προεκλογικούς λόγους. Όσοι εξασφαλίσουν μία φωτογραφία με τον κ. Πούτιν, τον κ.Καραμανλή, είναι μεγάλη υπόθεση να την κοτσάρουν μεθαύριο και στο φιλλάδιό τους. (Να και ο ρόλος/σκοπός των τοπικών αρχόντων που σκίζονται για το καλό του τόπου)

Σχετικά με τις προσκλήσεις για το δείπνο με τον Πούτιν:
Τάτσης:"...όταν είδαν ότι δεν λαμβάνουν (σ.σ. μερικοί τοπικοί άρχοντες) πρόσκληση οι τοπικοί εκπρόσωποι... είναι οι εκπρόσωποι του λαού του Έβρου και της Αλεξ/πολης.
Δούκας: "Αυτό είναι το αντιπροσωπευτικό σύστημα,
τι να κάνουμε, το αντιπροσωπευτικό σύστημα λέει αυτά... (...γι' αυτό έγινε το αντιπροσωπευτικό σύστημα; Για να μην δίνουν σημασία οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στους ψηφοφόρους τους;;;)


Στο τέλος του δελτίου παρουσιάζεται και ένα ρεπορτάζ για τη γνώμη των κατοίκων του βορείου Έβρου (Θούριο, Σοφικό, Θηρέα, Ασημένιο) για τον αγωγό. Άνθρωποι της τρίτης ηλικία κυρίως κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους. Συνταξιούχοι αγρότες κατεστραμμένοι από την αγροτική πολιτική της χώρας μας, με παιδιά ανέργους ή μετανάστες, οι περισσότεροι αγράμματοι χωρίς ενημέρωση και πληροφορία για τον αγωγό και καμία επαφή με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος (Αλεξανδρούπολη) τι θα μπορούσαν να απαντήσουν; Όλοι απάντησαν θετικά..!!! Πέσανε στην ίδια παγίδα που στήνουν οι πολιτικοί τόσον καιρό ("ανάπτυξη για την περιοχή, δουλειές για τα παιδιά μας, ποιος νοιάζεται για το περιβάλλον και τι έγινε"). Ένα ρεπορτάζ στα όρια της έγκυρης επιστημονικής έρευνας! Κάπως έτσι με έντεχνο τρόπο κατασκευάζεται η περίφημη "κοινή γνώμη"...και έπεται και συνέχεια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ << ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ>>!!!! ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.ΑΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Η ΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ, πολυ καλη
παρατηρηση φιλε μου.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ TV ειναι...
ΟΤΙ-ΝΑΝΑΙ και τη μια ετσι
και την αλλη αλλιως! ΠΟΙΟΝ
ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ? Τη μια
μερα λενε αλλα και την αλλη
παρουσιαζουν τους καλους.
Δεν ντρεπομαστε λεω γω...